Nederlandse rallytoppers vormen podium

Nederlandse rallytoppers vormen podium

Waar beleven bijna 10.000 fans een autorally vanaf de tribune? Voor het eerst in meer dan 20 jaar kwamen de beste rallyrijders van Nederland zaterdag 12 maart in actie op het wereldberoemde Circuit van Drenthe tijdens JACK’S Int. Drenthe Rally. In het Open Nederlands Kampioenschap gingen de snelste coureurs met hun R5 (Rally2) bolides de strijd aan, waarbij Hans Weijs Jr. in zijn Ford Fiesta R5 na uitdagende klassementsproeven op en rond het TT-circuit de winst wist te pakken voor Gert Jan Kobus genavigeerd door Martin Nortier en regerend kampioen Bob de Jong met zijn navigator Erik de Wild.


Erik van Loon oogstte waardering van de fans door met een 400 pk-sterke Ford Fiesta WRC aan de start te verschijnen. Hij won de PRO-klasse terwijl de Equipe Weijs Jr / Rietveld op het RTV Drenthe podium ook nog als snelste van de dag werd gehuldigd.


Van den Heuvel met pech

Van den Heuvel met pech

Jim van den Heuvel kwam op zaterdagochtend als leider uit de drie klassementsproeven die op vrijdagavond in Kampen waren verreden. De winnaar van de laatste rally van vorig jaar begon voortvarend in Assen, maar zag door een technisch mankement het podium uit zijn handen glippen. In de historische klasse met daarin oogverblindende klassieke rallyauto's als de Lancia Delta HF Integrale, Opel Ascona A, Opel Kadett GT/E en Talbot Sunbeam zegevierde de Audi Quattro van coureur Marcel Ludwig met navigator Jorrit van der Putten. In de Motul Clio Rally Trophy, een nieuwe opstapklasse in de rallysport, zegevierde de equipe Klein Kromhoff / Hanstede.


JACK's maakte rallyrijden op TT-baan mogelijk

JACK's maakte rallyrijden op TT-baan mogelijk

JACK’S International Drenthe Rally werd georganiseerd door LDP International b.v. (LDP) in samenwerking met ‘The Rally Foundation’ (TRF) met ondersteuning van het ‘Bestuur Sectie Rally’ (BSR) van de ‘Knac Nationale Autosport Federatie’ (KNAF). Het rallyrijden op de TT-baan werd mede mogelijk gemaakt door JACK’S Casino & Sports, bekend van het evenement JACK’S Racing Day dat op 7 augustus aanstaande plaatsvindt.


Internationale rallysport in Drenthe

Internationale rallysport in Drenthe

De Provincie Drenthe heeft een geschiedenis in de wedstrijdrallysport en ondersteunde het evenement. In 1984 was Drenthe het toneel van de ‘internationale motorcross-zesdaagse’, waarbij Nederland de eerste landstitel in motorcross / enduro behaalde.  De editie van 1984 ging van start vanaf het TT Circuit Assen, de locatie waar 35 jaar later opnieuw een landstitel voor Nederland werd behaald tijdens de Motocross of Nations.


Logo Jacks Logo Drenthe Logo KNAF Logo TRF Logo LDP Logo RTV Drenthe