Organisatie 'onaangenaam verrast'

Organisatie 'onaangenaam verrast'

Het evenement JACK’S Int. Drenthe Rally dat zaterdag plaats vindt op het TT-circuit Assen moet het doen zonder twee klassementsproeven die gepland stonden in het buitengebied van Assen, bij Bunne en Zeijen. Beide proeven worden door de gemeente Tynaarlo niet vergund. Organisatoren Lee van Dam van LDP International b.v. en Henk-Peter Meilink van The Rally Foundation:

“Uit de stikstofberekening bleek al dat er geen sprake was van stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden en uit twee ‘quick scans’ blijkt dat er geen negatieve effecten zijn op flora en fauna. Wanneer beide toetsen van de provincie positief uitpakten, kon de gemeente vergunning verlenen. Wij hadden afgesproken met de gemeente Tynaarlo de resultaten van de laatste quick scan vandaag met hen te delen.  Daar wilde de gemeente ondanks de gemaakte afspraak schijnbaar niet meer op wachten. We werden onaangenaam verrast door het nieuws dat wij via de media moesten vernemen.”Goedgekeurde personenwagens

Goedgekeurde personenwagens

Van Dam vervolgt: “De Zuiderzeerally in de Flevopolder, de Vechtdalrally in Hardenberg, De ELE Rally in Eindhoven en de Twente Rally bij Hengelo zijn belangrijke regionale evenementen. Wij hadden het Nederlands kampioenschap autorally graag middels twee klassementsproeven in de provincie Drenthe geïntroduceerd.

Onze provincie kent een rijke rallygeschiedenis dankzij onder meer motor enduro-evenementen waarvan de meest recente eind februari in Eext werd verreden. De gemeente Tynaarlo ontving in het verleden notabene duizenden bezoekers voor gecombineerde autocross- en combineraces. Het NK autorally bestaat al sinds 1966 en wordt verreden over openbare wegen met voor de openbare weg goedgekeurde personenwagens. De 95 deelnemende voertuigen hadden op gepaste afstand van elkaar een klassementsproef verreden over wegen die 365 dagen per jaar gebruikt worden door bewoners, toeristen en landbouwverkeer.”


Aanwonenden uitgenodigd

Aanwonenden uitgenodigd

JACK’S Int. Drenthe Rally start op vrijdagavond met drie klassementsproeven in het buitengebied van Kampen, waarvoor de gemeente Kampen vergunning verleende. Van Dam en Meilink: “Dankzij de klassementsproeven in Kampen rijden de deelnemers toch een volwaardige rally. We vinden het bijzonder spijtig dat we geen toestemming hebben gekregen om het NK autorally de provincie in te brengen. Daarom hebben we besloten de bewoners die langs de geannuleerde klassementsproeven in Bunne en Zeijen wonen te trakteren op gratis kaarten voor het evenement op het TT-circuit. Zo kunnen ze toch kennis maken met de rallysport.”

 

De organisatoren hopen volgend jaar alsnog klassementsproeven te rijden in rondom Assen. “De gemeente Tynaarlo geeft in haar persbericht aan voor een volgende editie graag weer in gesprek te gaan. Dat gaan we zeker doen.”, aldus Van Dam en Meilink.

Logo Jacks Logo Drenthe Logo Motul Logo Ford Logo RTV Drenthe Logo Boels