Nederlandse rallytoppers in actie op TT-circuit

Nederlandse rallytoppers in actie op TT-circuit

Waar beleef je een autorally vanaf de tribune? Voor het eerst in meer dan 20 jaar komen de beste rallyrijders van Nederland weer in actie op het wereldberoemde Circuit van Drenthe. In het Open Nederlands Kampioenschap meten de snelste coureurs met hun R5 (Rally2) bolides hun krachten tijdens JACK’S Int. Drenthe Rally.

Fans kunnen genieten van de rijkunsten van onder anderen regerend Nederlands kampioen Bob de Jong, ex-WRC coureur Hans Weijs Jr., maar ook van de meest succesvolle Nederlandse autocoureur in de Dakarrally, Erik van Loon, die met een M-Sport Ford Fiesta WRC in de PRO-klasse van start gaat.


De Jong, Weijs Jr. en Van Loon

De Jong, Weijs Jr. en Van Loon

Regerend rallykampioen Bob de Jong debuteert in Assen met navigator Erik de Wild. De 36-jarige De Jong won maar liefst vier nationale rallytitels. Houd voor de meest spectaculaire doorkomsten vooral Hans Weijs Jr. in de gaten. Genavigeerd door Tim Rietveld brengt de zeer ervaren Weijs Jr. een Ford Fiesta R5 aan de start en hij moet zeker tot de kanshebbers voor de eindoverwinning worden gerekend. Niet voor niets was hij in 2010 vice-wereldkampioen in het Junior World Rally Championship en was hij daarna dichtbij een fabriekscontract voor het WRC. Grote blikvanger zal ongetwijfeld de 53-jarige Erik van Loon uit het Brabantse Eersel zijn, die bij het gerenommeerde MSport een 400 pk-sterke Ford Fiesta WRC heeft gehuurd. Van Loon won onder meer de Nederlandse rallytitel in 2010 met een Ford Focus WRC en is nog altijd de meest succesvolle Nederlandse autocoureur in de Dakarrally.


Oogverblindende klassieke rallyauto’s

Oogverblindende klassieke rallyauto’s

In de historische klasse komen oogverblindende klassieke rallyauto's als de Audi Coupé, Opel Ascona A, Opel Kadett GT/E, Talbot Sunbeam, Mitsubishi Lancer 2000 Turbo en de Lancia Delta HF Integrale van regerend kampioen Piet-Hein van der Heijden. Maar ook naast de baan zijn legendarische rallyauto’s te bewonderen, zoals de ex-Pikes Peak Audi S1 van rallylegende Walter Röhrl, een Audi S1 E2 Group B in de originele HB-kleuren en de Rothmans Audi Quattro A1 van de succesvolle Nederlandse rallycoureur John Bosch.

 


Logo Jacks Logo Drenthe Logo Motul Logo Ford Logo RTV Drenthe Logo Boels